Project omschrijving

Uitdaging : Business Model

Optimaliseer uw business met het Business Model Canvas.

Je wilt een helder overzicht van je bedrijf of organisatie en meer focus op wat belangrijk is?

Je wilt weten wat er nodig is om jouw bedrijf’s ambities voor de toekomst waar te maken?

Je zoekt een snelle en praktische manier om om te gaan met strategie en innovatie?

Je wilt weten hoe je optimaal waarde creëert voor je klanten?

Je hebt behoefte aan een gemeenschappelijk taal voor strategie en innovatie waardoor teams hun rol beter begrijpen en daardoor beter kunnen samenwerken?

Je wilt weten welke activiteiten en resources cruciaal zijn voor je bedrijfsvoering?

Beantwoord je 1 van deze vragen met JA?
Dan is het opstellen van je business model de ideale manier om tot meer focus en inzicht te komen!

Ik wil meer inzicht in mijn bedrijf!

 

Wat is een business model?  Je business model beschrijft de manier waarop je organisatie waarde creëert, levert en behoudt. Het zorgt voor focus op je doelstellingen en inzicht in wat er nodig is om deze te behalen.

Voor het maken van je business model gebruik ik het format van het Business Model Canvas (BMC). Dit is een visueel hulpmiddel dat alle aspecten van je onderneming bevat en je helpt om je business vanuit alle invalshoeken te bekijken. Omdat alle bedrijfsaspecten met elkaar verbonden zijn wordt direct het effect zichtbaar wat een beslissing op 1 onderdeel voor gevolgen heeft voor de rest van je bedrijf. En dat is echt geen rocketscience.

Het opstellen van je business model doe je samen met collega’s om zo het denkproces te versterken en de creativiteit te verhogen. Bijkomend voordeel is dat wat je met je collega’s bedenkt ook al direct door hen gedragen wordt. Het is tenslotte een gezamelijke kijk op de business.
Afhankelijk van de situatie doe je dit bijvoorbeeld met het directie- of management team of met een select gezelschap vanuit de organisatie.

De eerste stap is samen aan de slag en nadenken en brainstormen over jouw business en de groeimogelijkheden. Wat is je waarde propositie en voor welke klant segmenten, hoe kan je je onderneming het beste inrichten en wat moet je kunnen en heb je nodig om je doelen waarheid te maken.

Het beste resultaat behaal je door dat niet op eigen houtje te gaan doen maar door een ervaren procesbegeleider in de hand te nemen.

Breng nu meer focus aan in je onderneming en genereer meer waarde door je business model te optimaliseren!
Heb je nog niet nagedacht over je business model? Geen paniek, dat is heel goed samen op te lossen.

Ik wil de concurrent voor blijven!